szubjektiv

szubjektiv

A lótetű családfája

a demokrácia és a szatír

2014. november 17. - arleh

A liberális demokrácia két egymástól idegen fogalom erőszakos párosításával létrehozott szójáték. Sarkítottabban fogalmazva, félrevezető halandzsa. Szótanilag leginkább a ló és a tetű szavaink párosításából létrejött lótetűhöz hasonlatos. Annál is inkább mert az eddigi tapasztalatok szerint a demokrácia és a liberalizmus összefonódásából sem született lótetűnél egyéb!

Bár a demokrácia és a liberalizmus fogalmának nincsen feltétlen köze egymáshoz, minden jel arra mutat, hogy a jelen kór liberalizmusa erőszakosan rátelepedett és kisajátította a demokráciára fogalmát. Annyira, hogy az a közösség amely az egyébként demokratikusan megfogalmazott elveit, erkölcsét, hagyományait a modern liberalizmus diktálta nézetekre és magatartásra nem hajlandó lecserélni, szalonképtelennek, sőt antidemokratikusnak tekintendő. Még szerencse, hogy azokba a "szalonokba" egyelőre a többség nem kívánkozik de a sajtó tudatmódosító nyomása révén vannak akik hajlamosak hinni, hogy az a helyes amit egyébként ép ésszel soha nem lehetne elfogadni.

A bejegyzés trackback címe:

https://bakkarasz.blog.hu/api/trackback/id/tr136911287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása